Skip to main content
Nieuw van TRIUS

20 jaar TRIUS – Column (7) van de oprichter (2009).

By 23 mei 2023juni 1st, 2023No Comments

Focus.

We starten het jaar met 150 collega’s. De financiële crisis heeft zich in de volle omvang gemanifesteerd en mensen zijn op zoek naar zekerheid. Job-hoppen is minder populair en bedrijven hebben grote behoefte aan een flexibele schil. Beide zorgen ervoor dat TRIUS uiteindelijk een TOP-jaar heeft. De hoogste omzet tot nu toe en de hoogste winst ooit. Hoe hebben we dat gedaan, vraag ik me nu af? Inmiddels zijn we een aantal crises verder die ook nog eens veel dieper raakten! Destijds geen overheidsbemoeienis met grote steunpakketten. ABNAMRO is inmiddels een staatsbedrijf, maar daar is het wel bij gebleven. FOCUS was het toverwoord. Focus op het bedienen van onze bestaande klanten en het werven van nieuwe. Focus op het aannemen van goede technici.

Het helpt, dat we zijn ook weer zijn uitgeroepen tot TOP-Werkgever en nu behoren tot de 10 Beste technisch detacheerders van Nederland. Dat vinden de bezoekers van de Nationale Carrièrebeurs 2009 die deze toen nog in grote getale bezochten. Daarbij geholpen door onze Icademy: Een HBO-opleiding voor MBO-ers die volledig online werd gevolgd naast hun werk. We waren onze tijd ver vooruit. En focus op kostenbeheersing. Het was een redelijk saai jaar, maar die saaiheid leverde wel een TOP-resultaat in een zeer uitdagende tijd.

Dus rijst de vraag: is saai zo slecht nog niet? Als saai betekent focus en geen afleiding hebben dan geeft dat wel rust en duidelijkheid. Vanuit ondernemersperspectief betekent het op zoek gaan naar het volgende. Want we houden van een uitdaging, van dingen doen, nieuwe initiatieven aanpakken. En dat gaat zeker gebeuren. Eerst rondden we het jaar af met, voor het eerst, een zelf samengesteld kerstpakket: Volledig uitgerust om oliebollen te kunnen bakken inclusief friteuse. Geholpen door ‘meneer Blokker’. We zijn ze er nog steeds dankbaar voor.

close

Deel deze vacature naar jezelf of iemand die je kent.