Sollicitatieproces

Van de eerste kennismaking tot op gesprek bij de opdrachtgever- Trius helpt je met de volgende stap.

Eerste kennismaking

Je solliciteert zelf of wordt benaderd door onze Consultant. In beide gevallen spreken we je eerst telefonisch. Dat is een open dialoog over jouw kennis en kunde, je ambities en je wensen. Daarop volgt een eerlijk advies. Belangrijk is dat we in deze startfase beide de waarde inzien van een persoonlijke kennismaking. Dat is in dat geval bij voorkeur op ons kantoor. Er kunnen ook redenen zijn voor jou om dat op locatie elders te doen of via skype.

Persoonlijk gesprek

En dan bedoelen we dat ook letterlijk zo. Het gaat erom dat we elkaar als persoon goed leren kennen. Daar komt onze meerwaarde naar boven. Jouw en ons succes in je volgende loopbaanstap is daarvan afhankelijk. We bespreken uiteraard ook je curriculum vitae inhoudelijk. Daarbij staan we uitgebreid stil van het hoe en waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Zijn die congruent met de wensen en ambities, dan gaan we voor je aan de slag. Maar alleen als jij het wilt stellen we je voor in ons netwerk van opdrachtgevers.

Machtiging tot Bemiddeling

We gaan zeer zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens. Het is onderdeel van ons kwalitatieve bemiddelingsproces. Zonder jouw machtiging voor de bemiddeling zullen we deze nooit gebruiken. Daarom leggen we je toestemming schriftelijk vast waarbij we aangeven voor welke doel we je gegevens gebruiken. Jouw machtiging is ook belangrijk voor onze opdrachtgevers. Zij weten dan exact welke gegevens ze van jou mogen ontvangen en hoe we de gegevens hebben vastgelegd.

Op gesprek bij de opdrachtgever

Hebben we de aansprekende vacature gevonden waar jij op gesprek gaat, dan doen we dat in de meeste gevallen samen. Voordat we gaan krijg jij ter voorbereiding alle achtergrondinformatie die we hebben over onder andere de gesprekspartners, de omgeving waarin het gesprek plaats vindt en de vragen die je kunt verwachten. Ook krijg je tips over zaken als kleding en waarop je jezelf verder moet voorbereiden. Jouw Consultant staat altijd achter jou, maar bemoeit zich niet met het gesprek. Dat doe je zelf. Na het gesprek geven we je objectieve terugkoppeling.

En dan…

Geen sollicitatieprocedure is hetzelfde. Er kan nog een tweede of derde gesprek volgen. Uiteindelijk zal een succesvolle bemiddeling resulteren in een arbeidsovereenkomst. Dat zal zijn nadat alle belangen naar tevredenheid zijn gediend.

Succes?

Ongeveer 95% van de arbeidsovereenkomsten met TRIUS leidt uiteindelijk tot een dienstverband rechtstreeks bij de opdrachtgever. Waarschijnlijk werk je er na 3 jaar nog steeds naar tevredenheid; zo’n 80% van onze medewerkers doet dat namelijk.

Bekijk welke vacatures er open staan

We helpen je aan de volgende carriere stap.