Consultant Techniek

Wat ga je doen?
Als consultant ben jij de specialist binnen jouw vakgebied(en), adviseer je (latent) werkzoekenden bij hun zoektocht naar een nieuwe baan en leg je de link tussen wat de arbeidsmarkt vraagt en wat jouw kandidaten te bieden hebben. De propositie van TRIUS wordt ondersteund door hetgeen tot nu toe is opgebouwd: ruim 1600 professionals hebben in de afgelopen jaren via TRIUS een baan gevonden en ruim 95% daarvan is na een van tevoren overeengekomen detacheringsperiode bij een van onze opdrachtgevers in dienst getreden. Je hebt als consultant dus niet alleen de taak om een baan voor iemand te zoeken; je vult ook de rol van werkgever in en begeleidt kandidaten naar een vaste baan.

Je krijgt je een gedegen inwerktraject en afhankelijk van je ervaring en ontwikkeling ga je steeds zelfstandiger jouw vakgebied uitbouwen en meer verantwoordelijkheid op je nemen. Je gaat onder andere het volgende doen:
 In overleg met opdrachtgevers geef je invulling aan hun wervingsbehoefte op korte en middellange termijn.
 Je stelt wervingsprofielen op ten behoeve van de werving van hoogopgeleide technici voor specifieke functies.
 In overleg met je collega’s bedenk je wervingsstrategieën en bewerk je de arbeidsmarkt, gebruikmakend van social media, de eigen website en overige wervingskanalen.
 Je voert (gezamenlijk) sollicitatiegesprekken met potentiele kandidaten en begeleidt gekwalificeerde kandidaten naar een nieuwe baan, al of niet in samenwerking met een collega.
 Je woont sollicitatiegesprekken bij opdrachtgevers bij.
 Je bouwt een eigen bestand aan kandidaten en potentiele opdrachtgevers op.
 Je houdt contactmomenten met kandidaten en opdrachtgevers bij en draagt zorg voor een correcte en volledige administratie (in Otys).
 Je treedt op als aanspreekpunt voor gedetacheerden bij jouw opdrachtgevers.
 Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de interne organisatie.
 Bovenal wordt er van je verwacht dat je plezier in je werk hebt en samen met je collega’s een ondernemende cultuur weet neer te zetten.

Wat wordt er van je verwacht?

 Je bent leergierig, zoekt actief de hulp van collega’s en ondersteunt collega’s in hun procedures (het kernproces).
 Je hebt een hoog energieniveau, bent prestatiegericht en denkt in termen van “kansen”.
 Je ben gewend om afspraken te maken en deze na te komen.
 Met name als het om het informeren van kandidaten, opdrachtgevers en collega’s gaat ben je proactief en overtuigend.
 Dat je “down-to-earth” en laagdrempelig te benaderen bent.
 Je bent representatief en voelt je thuis in een zakelijk correcte omgeving.
 Dat je authentiek, maar ook voorkomend en oprecht bent.
 Je staat open voor verandering en bent bereid aan jezelf te werken.
 Je hebt de discipline om datgene te doen wat nodig is om kansen op succes te vergroten.
 Je hebt een opleiding op HBO of WO-niveau afgerond en een aantal jaren relevante werkervaring.

Wat is je toekomstperspectief?
De standplaats voor deze rol is ons kantoor in Zoetermeer, waar wij met een enthousiast team werken aan onze gezamenlijke doelstellingen. Er is binnen TRIUS ruimte om steeds meer verantwoordelijkheid te nemen en je te ontplooien in je voorbeeldfunctie. Je wordt gedurende je loopbaan meer en meer als senior en een waardevolle vraagbaak gezien. Inwerken en begeleiden van nieuwe collega’s is daar een logisch gevolg van. Je haalt (altijd) je persoonlijke doelen, blinkt uit in creativiteit binnen het kernproces en kan zelfstandig standaarden ontwikkelen. Daarnaast voer je “corporate” taken uit en draag je actief bij aan de ontwikkeling van TRIUS, zonder dat de eigen doelstellingen hieronder lijden. TRIUS stimuleert ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling en een passend opleidingsprogramma hoort daar uiteraard bij. Een goed arbeidsvoorwaardenpakket is natuurlijk essentieel. Naast het vaste bruto maandloon verdien je een maandelijkse bonus, heb je een goed pensioen en krijg je een auto en een mobiele telefoon van de zaak.

Wat is ons talent?
TRIUS is een snel groeiende specialist in de bemiddeling van hoog opgeleid technisch personeel. Vanuit onze ervaring, wij bestaan inmiddels al meer dan 16 jaar, en de relaties met honderden bedrijven in diverse (technische) vakgebieden, kunnen wij met recht zeggen dat wij weten hoe de arbeidsmarkt in onze vakgebieden functioneert. Onze cultuur wordt omschreven als: professioneel, resultaatgericht, respectvol, volwassen, gezond, proactief en bovenal positief. De relaties met opdrachtgevers worden beheerd door goed opgeleide professionals (de consultants) met passie voor hun vak. Je staat er natuurlijk niet alleen voor maar je werkt samen met je team en wordt gestimuleerd om je grenzen te verleggen en lef te tonen. Zo groei je niet alleen individueel maar ook als team.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie of als je direct wilt solliciteren kun je contact opnemen met Michael
von Eckardstein via: +31 (0)79 361 9010 of mvoneckardstein@trius.nl