Installatietechniek

Installatietechniek houdt zich bezig met elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties in gebouw gebonden omgeving binnen de utiliteit, woningbouw, tuinbouw en de industrie. Bij elektrotechnische installatietechniek kun je onder andere denken aan voeding, noodstroom, beveiliging, toegangscontrole, verlichting en domotica. Bij werktuigbouwkundige installatietechniek kun je onder andere denken aan airco (AC), verwarming (CV), luchtbehandeling, sanitaire en rioleringsinstallaties, ketels en koeling.

naar vacatures »

Inventief en veelzijdig

De opdrachtgevers die we hier in kennen zijn vooral de installateurs en de ingenieurs- en installatieadviesbureaus en een enkele eindgebruiker (opdrachtgever). Dit betekent dat we vooral mensen bemiddelen die functies vervullen gericht op de uitvoering van projecten, het (voor)ontwerpen van installaties voor in projecten en in het service en onderhoud van bestaande installaties en opgeleverde projecten.

In principe zijn de installaties in een pand de laatste zaken die opgeleverd worden. Alhoewel, door de ketenintegratie en de daarmee gepaard gaande BIM ontstaan er steeds meer "bouwteams". Hierin worden installateurs in de beginfase ook direct betrokken bij de ontwikkeling van een project.

Binnen de installatietechniek zijn veelal MBO en HBO geschoolde mensen werkzaam met een studierichting in bijvoorbeeld: MTS / HTS installatietechniek, werktuigbouw, elektrotechniek, energietechniek of een combinatie van een MTS met een HTS in bijvoorbeeld technische bedrijfskunde of commerciële techniek. Door het ontstaan van de "bouwteams" ontstaat er steeds meer behoefte aan HBO geschoolde mensen omdat dit het abstractieniveau omhoog tilt, dit omdat het ontwerpen dan nog vooral in de conceptuele fase start.

Enkele bedrijven die wij tot onze klanten mogen rekenen:

  • Strukton Worksphere
  • Wolter&Dros
  • Frans van Zaal
  • Tebodin
  • AlfaLaval

What's up!