Rick van Dijk, Concept Engineer Pipelay

Ik ben Rick van Dijk en kom uit het noorden van het land. Al vroeg kwam ik erachter dat ik niet alleen veel beter was in de technische vakken, maar ook met veel meer plezier deze vakken volgde. Tel daarbij op dat ik het altijd interessant vond en nog steeds vind hoe dingen in elkaar zitten en ook hoe dingen uit elkaar kunnen. Soms rustig en precies, maar meestal hardhandig. Mijn keuze voor techniek verklaart zich zelf.

«naar overzicht
Rick van Dijk
“Ik werk in een jong team en in een dynamische omgeving en heb het erg naar mijn zin!”

Ik wilde piloot worden

In eerste instantie heb ik gekozen voor een technische studie om piloot te kunnen worden, een technische propedeuse was daarvoor toen nog nodig. In Groningen ben ik daarom begonnen met de studie werktuigbouwkunde. Piloot was echter al snel van de baan omdat ik mijn studie erg leuk vond. Met name de praktijkervaring met stages in andere delen van het land en de wereld. Eerst met het zicht op de automotive industrie, maar uiteindelijk toch de maritieme industrie.  Rotterdam is daarvoor dé plaats om te zitten.

Op dit moment ben ik via TRIUS werkzaam bij Huisman Equipment B.V. als concept engineer pipelay. Dit houdt in dat ik de wensen van de klant inventariseer, de offerte opmaak en daarna ook daadwerkelijk de pijpleginstallaties ontwerp aan boord van de schepen. Ik werk in een jong team en in een dynamische omgeving en heb het erg naar mijn zin! Technisch word ik erg uitgedaagd maar ook de sales kant van de functie is erg uitdagend, deze is nieuw voor mij.

In het begin was ik sceptisch tegenover detacheerders, ik dacht immers: “niemand kan mij zo goed vertegenwoordigen als ikzelf.” Hiervan ben ik echter teruggekomen.
Vorig jaar heeft TRIUS mij een aanbieding gedaan die goed bij mij aansloot en ook erg interessant was, maar ik heb toen toch gekozen voor een andere functie buiten TRIUS om.
Toen ik echter op zoek was naar een volgende uitdaging, heb ik TRIUS opnieuw benaderd. Hieruit zijn uiteindelijk drie interessante opties, alle via TRIUS,  naar voren gekomen en heb ik voor Huisman kunnen kiezen.

De toegevoegde waarde van TRIUS zit hem voor mij in eerste instantie in de goede contacten die ze hebben in de bedrijven en afdelingen, “korte lijntjes” zoals mijn contactpersoon het omschreef. In tweede instantie stelde het mij gerust dat TRIUS haar fundament in de techniek heeft en daarmee ook mijn specifieke wensen voor een nieuwe functie goed begrepen.

«naar overzicht