Paul de Hoog, Begroter

Voor het Navingo Maritime & Offshore Career Event is Paul de Hoog geïnterviewd. Hij is werkzaam als begroter bij Keppel Verolme.

«naar overzicht
Paul de Hoog
“Als kleine jongen vond ik de documentaires over de offshore sector op Discovery Channel al reuze interessant”

Professional aan het woord…

“Als kleine jongen vond ik de documentaires over de offshore sector op Discovery Channel al reuze interessant”, vertelt Paul de Hoog, begroter bij scheeps- en offshorewerf Keppel Verolme. Hij vond zijn huidige baan via TRIUS, specialist in het begeleiden en ontwikkelen van technisch hoogopgeleide (young) professionals bij de start en doorontwikkeling van hun carrières.

Paul vertelt: “Toen ik mijn studie HBO Werktuigbouwkunde bijna had afgerond adviseerde mijn afstudeerbegeleider mij eens een kijkje te nemen in de offshore sector en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Mijn eerste baan was bij een offshore engineeringbureau. Dat was absoluut leuk werk, veel geleerd! Na een aantal jaren met plezier bij dit bureau te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag iets commerciëlers doen, waarbij ik meer contact met verschillende bedrijven zou hebben. Toen ben ik op aanraden van een aantal mensen op gesprek gegaan bij TRIUS. Ik had enthousiaste verhalen over het bedrijf gehoord, onder andere van mijn afgestudeerde vrienden, die dankzij TRIUS ook een leuke baan hebben gevonden. TRIUS is voor mij een goede keuze gebleken, ik vind het een prettig bedrijf met leuke en behulpzame mensen. Ze weten wat ik wil en zijn gericht op zoek gegaan naar de juiste werkgever. Ze behoren bij de top werkgevers van Nederland! Daarnaast beschikken ze over een uitstekende database met opdrachtgevers. Het traject is sowieso heel snel gegaan bij mij, binnen vier weken na mijn eerste gesprek was ik hier aan de slag. TRIUS had 4 bedrijven voor mij uitgezocht en ik had een goed gevoel bij drie van die bedrijven, dus ik zat in een luxepositie.”

Paul is nu dus via TRIUS gedetacheerd bij Keppel Verolme  in de functie van begroter. “We krijgen op onze afdeling aanvragen binnen van klanten, voor schepen en vooral offshore units. Samen met mijn collega’s bekijken we met een technische blik hoe we een klus kunnen uitvoeren op basis van de door de klant opgegeven specificaties en gewenste tijd. Vervolgens maken we een uitgebreide begroting voor te verwachten kosten en een commercieel voorstel. De aard van de aanvragen loopt uiteen, van het begroten van schepen voor inspectie tot het compleet verbouwen van offshore platforms. Laatstgenoemde aanvragen bestaan uit verschillende disciplines die allemaal een apart eigen kostenplaatje nodig hebben. Hiervoor heb ik zowel contact intern met andere afdelingen en extern met leveranciers en subcontractors. Dat maakt mijn werk erg gevarieerd. Het contact met TRIUS is ook goed, ze komen regelmatig langs voor een voortgangsgesprek.” Ook over Keppel Verolme als werkgever is Paul erg te spreken. “Het is een open en persoonlijk bedrijf met volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden. Het kantoor is gevestigd op de werf, het is fantastisch om te werken in een omgeving waarin het allemaal gebeurt. De projecten worden uitgevoerd voor de deur! Dat maakt het werk nog leuker.”

 

«naar overzicht