Mark van Beijeren, Junior Projectleider

Vroeger zat ik meer naar buiten te kijken dan dat ik de les volgde. Toen kreeg ik het advies om wat met mijn handen te gaan doen, dus de technische school. Uiteindelijk hadden ze daar wel gelijk in en was ik er helemaal op mijn plaats. Tijdens de opleiding raakte ik steeds meer geïnteresseerd in techniek waardoor ik besloot door te gaan. Ik ben begonnen op het VMBO, vervolgens naar het MBO en uiteindelijk heb ik het HBO afgerond. Hier ben ik afgestudeerd in de richtingen Tele- en datacommunicatie (minor) en industriële automatisering (major).

«naar overzicht
Mark van Beijeren
“Het was voor mij fijn om te schakelen met TRIUS, zij kennen de markt”

Ontwikkeling

Op dit moment ben ik met veel plezier aan het werk bij Schneider Electric in Hoofddorp.
Ik ben begonnen als junior projectleider waar ik de senior projectleiders ondersteunde met uiteenlopende werkzaamheden. Projecten waar ik aan mee heb gewerkt waren voornamelijk datacenters. Ik heb in korte tijd veel ervaring opgedaan op het gebied van projectmanagement maar wil eerst nog wat dieper de techniek in voordat ik me volledig ga richten op projectmanagement. Die kans heb ik gekregen en ik ben nu net begonnen op de engineering & calculatie afdeling. Leuk en zeer leerzaam!

Ik wist niet goed hoe de markt in elkaar zat, welke functies en type bedrijven er allemaal waren. Dit maakte het lastig om over een carrière pad te denken omdat ik niet wist of een keuze de juiste basis was om mijn ambities waar te maken. Ik denk namelijk altijd verder vooruit dan alleen in mijn huidige functie. Op het moment dat ik uitgeleerd ben wil ik door. Daarom was het voor mij fijn om met TRIUS te schakelen omdat zij kennis hebben van de markt. Daarnaast vond ik het vooral fijn dat ik bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden of een carrière pad kan bespreken met iemand die objectief naar de situatie kijkt zonder er belangen bij te hebben. Een bedrijf kan je een contract voorleggen waarvan je niet altijd weet of het redelijke voorwaarden zijn. Ik vond het fijn om met iemand te praten die kennis heeft van de arbeidsmarkt en weet hoe het bij andere bedrijven geregeld is.

«naar overzicht