Mario van Arkelen, Project Engineer

In mijn jeugd was ik al bezig met technisch Lego, Mecano en soortgelijke dingen en had ik ook veel interesse in auto’s. Door mijn interesse in auto’s heb ik gekozen voor een opleiding in de autotechniek. Ik heb MBO autotechniek gestudeerd en heb daarna HBO autotechniek gestudeerd. Na mijn studie ben ik op basis van mijn motorenkennis als project engineer bij PPOG begonnen en zo in de olie en gas terecht gekomen. Ik was verantwoordelijk voor projecten waarbij generatorensets gebouwd werden. Hierna ben ik nog als projectleider elektrische tracing werkzaam geweest. Binnen deze functie werkte ik op de werf van de eindgebruiker en heb daar diverse complexe projecten afgehandeld.

«naar overzicht
Mario van Arkelen
“Dankzij TRIUS heb ik een uitdagende baan gevonden, die ik op eigen kracht waarschijnlijk niet had gevonden. ”

Techniek heeft me altijd geïnteresseerd.

Ik heb de olie en gas markt als zeer uitdagend ervaren, mede door steeds veranderende technieken, maar ook door de diversiteit aan klanten en hun respectievelijke culturen.
Op dit moment werk ik bij Frames process systems in Alphen aan den Rijn. Ik ben project engineer, dit betekend dat ik verantwoordelijk ben voor het complete project.
De focus ligt hierbij op project uitvoer, dit betekend dat ik de klantcontacten onderhoud, de inkoop en bijbehorende onderhandelingen doe en de planning handhaaf. Ik stuur hierbij een team van engineers, projectassistentes en bouwbegeleiders aan.

Het is een zeer gevarieerde en uitdagende functie, waarbij elke dag anders is. Ik heb het er dan ook goed naar mijn zin, mede omdat ik hierbij ook intellectueel uitgedaagd wordt. Dankzij TRIUS heb ik een uitdagende baan gevonden, die ik op eigen kracht waarschijnlijk niet had gevonden.

«naar overzicht