Hylke Faas, Application Software Engineer

Al vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in techniek, en met name de elektronica. Van jongs af aan haalde ik “producten met een stekker”, zoals mijn stereo of discman, uit elkaar om het vervolgens eens nader te onderzoeken en dan later weer in elkaar te zetten. Ik heb in de loop der jaren met enige regelmaat ook zelf elektronica in elkaar geknutseld. Dat begon met een simpele modificatie aan de cassetteradio, zodat er een discman op aangesloten kon worden, tot en met het bouwen van een compleet lichtorgel aangestuurd via software op de computer.

«naar overzicht
Hylke Faas
“Van jongs af aan haalde ik “producten met een stekker”, zoals mijn stereo of discman, uit elkaar om het vervolgens eens nader te onderzoeken en dan later weer in elkaar te zetten.”

Heel bewust voor techniek gekozen

 Ik kan dan ook zeggen dat ik heel bewust voor een MBO elektronica studie heb gekozen. Tijdens deze studie heb ik zeer waardevolle stages gehad die gericht waren op het ontwikkelen van elektronica. Na mijn MBO studie had ik echter het gevoel dat ik weinig geleerd had en dat ik meer in mijn mars had. Om mijn kennis te verbreden heb ik vervolgens gekozen voor een HBO Technische Informatica studie, waar ik mij vooral richtte op de embedded kant.

Nu werk ik bij Frog AGV Systems als Application Software Engineer. Mijn functie houdt in dat ik mee help aan een klant specifieke oplossing voor de inzet van AGV's (automatisch geleide voertuigen). Dit kan inhouden dat er alleen planning software geschreven hoeft te worden (dit lijkt erg op verkeerscontrole), maar het kan ook een integratie met een bestaand order software pakket/systeem betekenen of communicatie met bijvoorbeeld liften of deuren. Verder zal ik de software altijd zelf opleveren bij de klanten. De diversiteit, lengte van de projecten en de directe communicatie met klanten is voor mij de perfecte samenstelling voor een geslaagde baan.

Toen ik opzoek ging naar een nieuwe baan was ik nog werkzaam bij Topicus, dat is ook tevens de reden waarom (onder andere) TRIUS heb ingeschakeld. Ik had zelf niet de tijd of de ruimte om uitgebreid op zoek te gaan naar een geschikte baan. Na een prettig en goed inleidend gesprek met de Consultant van TRIUS is hij voor mij op zoek gegaan.
Na een wat moeizaam begin, waarbij we beide nog een beetje moesten zoeken naar wat voor type baan er eigenlijk bij mij paste, heeft hij verschillende gesprekken geregeld bij verscheidene bedrijven. Op het laatste moment kwam TRIUS met Frog. En ik bedoel dan ook echt het aller laatste moment, want ik had voor mijzelf al besloten dat ik een keuze moest gaan maken uit een aantal andere aanbiedingen die ik op dat moment al had ontvangen buiten TRIUS om.
Omdat zowel de functieomschrijving als het product dat Frog maakt mij enorm interesseerde heb ik toch besloten om door te zetten met de sollicitatie  bij Frog. Elk gesprek bij Frog was meer zenuwslopend dan alle eerdere gesprekken samen, simpel weg omdat ik deze functie zo graag wilde. Toen de Consultant van TRIUS mij uiteindelijk belde met de mededeling dat Frog mij graag een aanbieding wilde doen, hebben mijn vriendin en ik dit gevierd met champagne!

Zowel voor, tijdens als na de sollicitatiegesprekken hield TRIUS altijd nauw contact om te zorgen dat alles volgens "plan" verliep en om mij op de hoogte te houden. Ik heb bij TRIUS vanaf het begin tot het einde het gevoel gehad dat het om mij ging en niet om "het binnen halen van een cliënt".

«naar overzicht