Polsband Maakt Airco Binnenkort Overbodig

bron: Embr Labs
bron: Embr Labs

Heb jij het altijd koud of juist warm op de zaak? 

TRIUS volgt de snelle ontwikkelingen in de techniek en vindt bijvoorbeeld de ontwikkelingen die de wereld beetje bij beetje groener maken, erg belangrijk. Iets waar de meeste mensen wel last van hebben, is dat het weer altijd té koud of té warm is hier in Nederland. Vaak kom je bijvoorbeeld zweterig aan op je werk en krijg je vervolgens binnen een oogwenk koude rillingen. Stel je voor dat dit met gebruik van één draagbaar en milieuvriendelijk apparaatje verholpen kan worden. Dit kan met de Embr Wave. 

 


Embr Wave

Het begon allemaal bij de prototype Wristify in 2013, waarbij Massachussets Institute of Technology (MIT), een handig polsbandje ontwikkelde waarmee je je lichaam kan verkoelen en verwarmen. Nu is het inmiddels vier jaar later en is de Wristify prototype nog verfijnder geworden met een nieuwe naam, namelijk de ‘Embr Wave’. Dit vanwege het feit dat er niet geleidelijke stroom van temperatuur ontstaat, maar juist golven worden vrijgegeven. MIT heeft het Peltier-Seebeckeffect als inspiratie gebruikt bij het ontwerpen van dit technologisch geavanceerd polsbandje.  
 

 

Het Peltier-Seebeckeffect

 Het Peltier-Seebeckeffect, ook wel thermo-elektrisch effect genoemd, is een temperatuureffect dat optreedt als oorzaak van de overgang tussen twee metalen. Zodra een elektrische stroom overgedragen wordt van het ene metaal naar het andere, ontstaat het fenomeen: een kant verwarmt, terwijl de andere afkoelt (zie diagram hiernaast).
 

  

Hoe werkt de Embr Wave?
 

De Embr Wave maakt dus gebruik van het bovengenoemde temperatuureffect. Dit high-tech polsbandje is voorzien van een metaal plaatje dat gevoed wordt door middel van een kleine batterij. Door middel van een handig knopje, kan je temperaturen (warm of koud) instellen. Wil je je lichaam een koele boost geven, druk je op het blauwe gedeelte van het knopje. Wil je je lichaam een warme boost geven, druk je op het rode gedeelte van het knopje.
Feitje: De Embr Wave stuurt temperatuurgolven (warm en koud) door gebruik te maken van de natuurlijke manier waarop ons zenuwstelsel snel op thermische veranderingen reageert. De Embr Wave kan je vergelijken met het gevoel dat je krijgt als je een warme mok vasthoudt op een koude dag, of als je je pols onder koud water houdt op een warme dag. Je hersenen krijgen het gevoel dat er een temperatuurverandering in je lichaam ontstaat, echter is dit niet het geval.


Bron: Embr Labs

 

Dit klein apparaatje is dé perfecte oplossing voor het lichaam en ook voor het milieu. Zou jij er ook een gebruiken? Kijk hier de link van hoe het te werk gaat: https://www.youtube.com/watch?v=t0aLr9fNbfw


Heb je hierdoor inspiratie gekregen om in de techniek, high-tech vacatures te gaan vinden? Kijk op werkenbijtrius.nl